dinsdag 6 december 2011

Ontdek Lissabon!

Dankzij de stemmen van de lezers staat Lissabon in de top 10 van ‘Beste steden 2012’ van de Lonely Planet. Lonely Planet heeft de cijfers bekend gemaakt in de publicatie ‘Best in Travel 2012 - Readers' Choice Awards'. Lissabon ontving 15% van de stemmen en eindigt hiermee boven steden als Londen, Berlijn en  Barcelona.

Wat maakt Lissabon zo bijzonder?
Krakende oude trammetjes in de smalle straten, restaurants waar men sardientjes eet, terwijl men luistert naar de melancholieke fadomuziek en azulejos (beschilderde tegels). Dat is Lissabon. Deze stad is anders dan andere Europese hoofdsteden en moet het hebben van haar ligging en bijzondere ontspannen en charmante uitstraling.

De heuvels, het mediterrane klimaat, de vele terrasjes en de voorname panden die herinneren aan een roemrijk verleden stralen charme uit. Het is dan ook geen wonder dat Lissabon uitgegroeid is tot een veel gevraagde stedenreis. Neem de elevador (lift) en de electrico (tram) en ontdek de mooiste plekjes van Lissabon.

De ligging op zeven heuvels aan de brede Taag is indrukwekkend en levert prachtige miradouros (uitzichtpunten) op. U kunt die heuvels bezoeken per tram, met de vier liften en ook te voet.



Toeristische hoogtepunten zijn het klooster Mosteiro dos Jeronimos uit de 16de eeuw, de Torre de Bélem, het internationale symbool voor Lissabon, de Sao Jorge Castle, dit uit de Romeinse tijd daterende kasteel ligt op een 110 meter hoge heuvel. Naast de vele bezienswaardigheden is een wandeling door de diverse wijken met een wirwar aan straatjes en steegjes de moeite waard.

Krijgt u ook zin om deze sfeervolle stad te gaan ontdekken? Kijk voor het 3-daags Lissabon arrangement (incl. vlucht en 2 nachten hotel) op http://www.zuid-europareizen.nl/lissabon-met-hotel.asp

Geen opmerkingen: