vrijdag 11 november 2011

Andalusië met een gouden randje!

Tijdens deze standplaats reis logeert u 7 nachten in het vijfsterren Hotel-Convento la Magdalena Golf & Spa nabij Antequera. Vanuit de accommodatie kunt u uw vakantiedagen helemaal naar eigen wens indelen. Graag geven wij suggesties voor uitstapjes:


Córdoba: In de 10de eeuw de hoofdstad van Al-Andalus, is Córdoba vandaag de dag nog altijd een doolhof van kronkelige straatjes en bloemrijke Moorse binnenplaatsen. De grootste bezienswaardigheid is de wereldberoemde Mezquita of Grote Moskee.

Granada: De oude koningsstad belichaamt de verfijnde cultuur van het Moorse Spanje, met het Alhambra als het even schitterende als indrukwekkende hoogtepunt. Geen enkel monument in Spanje heeft in de loop der eeuwen zo’n aantrekkingskracht uitgeoefend op reizigers.

Sevilla: In de bruisende en gastvrije hoofdstad van Andalusië heerst een echte Andalusische sfeer. De stad herbergt een schat aan indrukwekkende gebouwen zoals de kathedraal met Moorse Giralda klokkentoren en het Alcázar paleis, om er een paar te noemen. Struinen in de knusse oude wijk Barrio de Santa Cruz vol pleintjes met winkeltjes en terrasjes voor lekkere tapas en een glaasje.

Pueblo Blancos: Het fascinerende achterland met schitterende natuurlandschappen geven weer een heel ander beeld van Andalusië. Aan de horizon van de uitgestrekte olijfplantages liggen de witte huisjes met knalrode dakpannen van de Pueblos Blancos, de witte dorpen. De bekendste zijn Ronda, met aan weerszijde een diep ravijn, en Arcos de la Frontera.



Málaga: Málaga is een schitterende stad vol cultuur en gezelligheid om te winkelen aan brede avenidas met palmen. De beroemde kunstenaar Picasso werd hier in 1881 geboren. Het Palacio de los Condes de Buenavista, huisvest het Picasso museum.

Zoveel meer...
Liefhebbers van golf kunnen hun hart ophalen op de nabijgelegen 18 holes golfbaan schitterend gelegen tussen de olijfgaarden en aan de voet van het bergmassief El Torcal. Tussen de bijzondere rotsformaties van dit natuurpark liggen diverse wandelpaden. Na het opdoen van zoveel indrukken kunt u lekker luieren op één van de stranden van de Costa del Sol. Strandvertier ligt op slechts een half uur rijden.

Nu te boeken bij Zuid Europa Reizen vanaf € 699,-! Kijk voor de complete reis en de prijzen op: http://www.zuid-europareizen.nl/Andalusie-met-een-gouden-randje.asp

Geen opmerkingen: