maandag 18 november 2013

Portugees genieten - van Pousada naar Pousada!

Op 19 april 1942 werd de eerste pousada geopend in Elvas door de minister voor volkscultuur en toerisme António Ferro. ‘Onze pousadas worden forten van vrede, toevluchtsoorden van stilte en gratie’ zei hij tijdens de openingsceremonie. Ruim zeventig jaar later en vele pousadas rijker zijn deze woorden nog altijd van toepassing.


Trekkend van pousada naar pousada heeft Portugal veel te bieden. Historie, cultuur en natuur en elke avond weer een verrassing, waar slapen we vannacht? In de torenkamer van een kasteel, een kloostercel van een middeleeuws klooster of een kamer in een paleis? Wakker worden met een prachtig uitzicht in een van de natuurgebieden van Portugal? Even leven als een vorst, een nachtje middeleeuwen, maar dan met een vleugje design en de comfort van vandaag, dat is een pousada.


U kunt kiezen uit historische pousadas, gevestigd in nationale monumenten of meer eenvoudige pousadas omgeven door prachtig natuurschoon. Zuid Europa Reizen heeft voor u verschillende rondreizen samengesteld, trekkend van pousada naar pousada, zodat u kunt kennis maken met de grote verscheidenheid van Portugal.


‘Bem-vindos ao pais das pousadas’, welkom in het land van de pousadas!

Geen opmerkingen: