dinsdag 13 juli 2010

Istanbul, culturele hoofdstad van 2010

Van Byzantium naar Constantinopel en uiteindelijk draagt de Turkse stad vanaf 1930 de naam Istanbul. Deze huidige naam heeft de stad verkregen in het Osmaanse Rijk, ook wel Ottomaanse of Turkse Rijk genoemd.
De ligging van de stad is al bijzonder te noemen. Door de natuurlijke scheiding van de Bosporus, is Istanbul namelijk op twee continenten gelegen: Europa en Azië. Je waant je dan ook echt in een westerse en oosterse wereld wanneer je beide delen van de stad bezoekt!


Cultuur, uitgaan en winkelen. Dat zijn dè ingrediënten voor een kort verblijf in Istanbul. Door de rijke geschiedenis van het vroegere Constantinopel is de oude stad één groot openluchtmuseum, waar de cultuurfanaat uren kan ronddwalen. Het is dan ook niet opmerkelijk te noemen dat juist Istanbul de Culturele hoofdstad van 2010 is.

Teus zou Teus niet zijn als hij geen prachtige Teus Keus reis zou samenstellen met een bezoek aan deze indrukwekkende stad! Teus liet zich bij het ontwikkelen van de reis inspireren door het Osmaanse Rijk. Dit resulteerde in de reis: De drie hoofsteden van het Osmaanse Rijk. Tijdens deze individuele 8-daagse reis bezoekt u de drie vroegere hoofdsteden van het Osmaanse Rijk: Bursa, Edirne & Istanbul. Naast vele culturele hoogtepunten kunt u onderweg per huurauto ook genieten van de afwisselende natuur.

Groeten,

Teus

Geen opmerkingen: